متأسفانه بسیاری از کارفرمایان بوده اند که به دلیل کاهش هزینه ها از افراد غیر متخصص و یا اصطلاحاً کارگر میدانی استفاده کرده اند و امروز به دلیل خسارت های جانی مجبور به پرداخت دیه های سنگین شده اند. رعایت اصول ایمنی و همچنین نحوه تخریب ساختمان حتی برای تخریب یک دیوار ساده و یا حتی تخریب شومینه نیازمند دانش مهندسی است و در صورتی که این دانش وجود نداشته باشد ایجاد خسارت تقریباً قطعی است. باید در نظر داشت که استفاده از یک مهندس باتجربه و آشنا به زیر و بم ساختمان در تخریب ساختمان اصل اول در کاهش هزینه های بعدی است. رعایت نکات ایمنی در تخریب ساختمان مهمترین بخش کار را تشکیل میدهد. همچنین استفاده از استادکاران ماهر تخریب ساختمان و کارگران باتجربه و آموزش دیده میتواند از بروز حوادث خطرناک جلوگیری کند. به عنوان یک توصیه همواره استفاده از شرکت های پیمانکاری معتبر و مهندسی از بروز حوادثی جبران ناپذیر جانی و مالی جلوگیری میکند. همچنین نظارت یک مهندس آشنا به زیر و بم ساختمان و با تجربه میتواند خیال کارفرما را از اجرای صحیح و بی دردسر تخریب ساختمان راحت کند.
[۵۴] به گفتهٔ فرماندار ویژه آبادان، آواربرداری به مرحله حساسی رسیده.[۵۵]
↑ «شبکههای اجتماعی: صدها تن در آبادان در اعتراض به فروریختن متروپل تظاهرات کردند». بیبیسی فارسی. ۲۶ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۶ مه ۲۰۲۲.
نماینده ولی فقیه در خوزستان روز چهارشنبه را در آبادان و خوزستان عزای عمومی اعلام کرد.[۱۷]
[پیوند مرده] ↑ «باقیمانده ساختمان متروپل آبادان تخریب میشود». ایرنا. ۲۰۲۲-۰۵-۳۰. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۶-۰۱.
با توجه به اینکه کار تخریب ساختمان مخصوصاً تخریب دیوار یک کار بسیار تخصصی است استفاده از افراد ناآگاه یا به تعبیری کارگر ساده میتواند اثرات جبران ناپذیر مالی و جانی به همراه داشته باشد. از این رو استفاده از پیمانکاران آموزش دیده میتواند خطرات ناشی از تخریب دیوار دیوار را به صفر برساند. در تخریب دیوار ساختمان های قدیمی از آنجایی که ممکن است دیوار باربر باشد حتماً پیش از تخریب با یک کارشناس سازه مشورت کنید. دیوار باربر دیواری است که در ساختمانهای قدیمی حکم ستون سازه را دارد و وزن طبقه بالا را تحمل میکند. در نتیجه تخریب اشتباهی دیوار باربر منجر به تخریب سقف طبقه بالا خواهد شد و احتمال تخریب کلی ساختمان بسیار بالا خواهد بود. به منظور تخریب دیوار باربر حتماً باید از ستون موقت که اصطلاحاً به آن شمع گفته میشود با رعایت اصول سازه ای استفاده کرد.
↑ «مخبر وارد آبادان شد». خبرگزاری ایلنا. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۶-۰۱.
↑ «صدور دستور قضایی بررسی علت ریزش ساختمان "متروپل" آبادان». ایسنا. ۲۰۲۲-۰۵-۲۳. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۳.
↑ «شاهزاده رضا پهلوی: ریزش متروپل آبادان نمایانگر عمق فساد و بیکفایتی جمهوری اسلامی است». ایران اینترنشنال. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۶-۰۱.
خبرگزاری فارس». . دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۶-۰۱.
۱ ساختمان در تهران شرح حادثه تغییر وضعیت زیربخشهای شرح حادثه ۱.۱ گاهشمار ۱.۱.۱ چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۲ پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۳ جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۴ شنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۵ دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ۱.۱.۶ چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ ۱.۱.۷ چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ ۱.۱.۸ چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ ۲ علت حادثه ۳ ارتباط برادرزاده علی شمخانی با عبدالباقی ۴ ابهام در سرنوشت مالک و پیمانکار ۵ سپردن پروژه تخریب به قرارگاه خاتمالانبیاء و ریزشهای مجدد ۶ محاکمهٔ عاملان ۷ خسارتها تغییر وضعیت زیربخشهای خسارتها ۷.
کلیه املاکی که شروع به تخریب میکند، موظف به اجرای حصار کارگاهی مطابق با ضوابط شهرداریها هستند.
ایشان تاکید کرد که تمام اقدامات انجام گرفته در راستای تسهیل و تسریع صدور پروانه ساختمانی بوده و دیگر هیچ بهانه ای برای ساختمان سازی غیرمجاز وجود ندارد.
شادی معترضان بعد از حذف تیم فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۲